Sveriges största uppfinnartävling för unga är live!

Nu har vi öppnat upp möjligheten att lämna in bidrag till Sveriges största uppfinnartävling för unga. Här får de utveckla sina entreprenöriella förmågor och innovationstänkande. Dessutom har de möjlighet att erhålla stipendier på upp till 5 000 kr vid den årliga galan på Nobel Prize Museum i Stockholm.

19 januari 2021 stängs tävlingsslussen och vår jury startar arbetet med att bedöma bidragen. Under februari görs en bedömningen av granskningsexperter som väljer ut finalisterna. Därefter hålls eventuella regionfinaler. Sedan återstår det svåra valet att utse vinnarna. Det görs av en jury i mars. I april kontaktas pristagarna och bjuds in till den nationella prisceremonin i Stockholm.

Unga innovatörer arrangerar årligen Sveriges största uppfinnartävling, Finn upp, för årskurs 7-9. Sedan starten har över 100 000 elever tävlat.

De bästa tävlingsbidragen prisas i kategorierna teknisk lösningdigital lösningsamhällsnytta och klimat & miljö. Priskategorin klimat & miljö är ny för i år. Här lyfter juryn fram de bidrag som utvecklat lösningar som hjälper till att värna miljön och rädda klimatet på jorden. Eleverna tävlar om stipendier, upp till 5 000 kronor, och får ett fint diplom att hänga på väggen. Det är ett minne för livet!

Alla elever som deltagit i tävlingen får ett omdöme skickat till sig med post eller mejl och är automatiskt medlemmar i vårt kostnadsfria alumninätverk. 

Lärarpriset är här för att stanna. Kriteriet för priset är att läraren har många elever som lämnat in så bra tävlingsbidrag till Finn upp att de gått vidare efter en granskning av uppfinningarna.

Vill er klass vara med och tävla så finns all information här. Tävlingen är även öppen för dig som vill tävla på egen hand så länge du går i åk 7 – 9.

Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Var med i Sveriges största innovationstävling för unga redan i år.