2021 utlyser Unga innovatörer ett innovationsstipendium för unga, 25 000 kronor. Stipendiet ska hjälpa dem som har lovande idéer att ta idéerna ett steg närmare en innovation. Pengarna går till konkreta aktiviteter som att bygga en prototyp eller pilot, ta hjälp i konstruktionsarbetet eller med att skydda idén. Det kan också gå till en relevant utbildning för att höja kompetensen hos den sökande.

Det finns så många kreativa unga människor. Ungdomar som är nyfikna, som vill hitta på nya saker och inte känner en begränsning för vad som är möjligt. De vill utvecklas och utmana sig själv på olika sätt.

Innovationstänkande i skolan

Den drivkraften uppmuntras i skolan när de får ta sina egna idéer till uppfinningar. En del av dem får gott om tid i skolan att genomföra en innovationsprocess likt den som används i arbetslivet. Uppfinnarresans fem stationer är ett bra exempel på undervisning som stöder elevernas process och tränar deras innovativa förmågor. De eleverna kommer långt under lektionstid.

Maker Camp på skollov

De senaste åren har Unga innovatörer kunna matcha skolornas undervisning med aktiviteter på fritiden och under skollov. Under höstlovet 2020 har elever som mött vår verksamhet i skolan eller på lokala event kunnat delta på ett nationellt Maker Camp där de i välutrustade makerlabb bygger prototyper och piloter av sina idéer. Lägren är riktiga innovationsinjektioner för ungdomarna.

Innovationsstipendium för unga

2021 tar Unga innovatörer ytterligare ett steg för att stöda dessa idérika unga människor. Vi utlyser ett innovationsstipendium på hela 25 000 kronor. Det kan sökas av tjejer och killar som deltagit i någon av vår verksamhet och vill vidare. Stipendiet ger dem medel för att ta sin idé närmare ett förverkligande. Pengarna går till konkreta aktiviteter, och vilken aktivitet det ska vara bestämmer självklart den sökande.

Vi är stolta över att kunna presentera finansiären av innovationsstipendium för unga: Agne Johansson minnesfond.

Här finns mer information om innovationsstipendiet och hur du söker. Det finns ett enkelt ansökningsformulär att fylla i direkt på sajten.

Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Ta med dina elever på Innovationsresan