Maker Camp är ett höstlovsläger för unga mellan 12 – 15 år som är nyfikna på kreativitet, problemlösning, tech och som vill utveckla egna idéer till innovationer. Här får du stöd av erfarna innovatörer och handledare. Du får tillgång till avancerad teknisk utrustning som till exempel CAD-program, 3D-skrivare, laserskärare och mycket mer för att kunna göra en modell av din idé. Det kan vara en skarp prototyp, digital pilot eller liknande beroende på hur långt du kommit i din innovationsprocess. Alla är välkomna att söka!

– Det här var det bästa jag gjort. Det har varit kul, svårt och det roligaste jag gjort. Det jag kommer ta med mig härifrån är att jag alltid ska tro på mig själv och att jag har bra idéer. Jag kommer alltid komma ihåg alla härifrån.

Tidigare deltagare vid Maker Camp

Tack vare stöd från Agne Johanssons Minnesfond och Stiftelsen Sigurd och Elsa Goljes Minne kan vi erbjuda lägret kostnadsfritt (lokal, utrustning, handledare, boende inkl frukost och middag på museet). Deltagarna betalar resan till lägret, lunch och eventuella egna utgifter. Vi har femton stipendier till lägret. Maker Camp är öppet för unga från hela Sverige att söka.

Plats: Makerlabbet, Tekniska museet i Stockholm

Boende: Gärdet, tio minuters promenad från museet. Handledare bor med deltagarna under lägret.

Datum: 31 oktober – 4 november 2021

För vem: Riktar sig till unga 12 – 15 år i hela Sverige.

Sök senast 15 oktober!

Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Ta med dina elever på Innovationsresan