Nu är vi igång i Norrbotten. Första träffen i Luleå hölls på kommunikationsbyrån Yours! Här fick våra ungdomar träffa byråns Creative director Hanna Stridfeldt med bakgrund på en av världens mest kreativa byråer, Forsman & Bodenfors. Tillsammans med byråns VD, Tobias Öström fick deltagarna ta sig an tre hållbarhetsutmaningar. Efter inledande tips om kreativitet fick de först träna i att skapa många idéer på kort tid. Därefter fick de byta idéer med varandra och på så sätt utveckla tanken än mer.

Men det tog inte slut där – i grupp fick vi sedan ta del av kreativitetskort. Med de vände vi upp och ned på våra idéer och skapade helt nya vägar. Ett kort kunde till exempel ha frågan ”Hur skulle Elon Musk ha gjort?” eller ”Tänk om du kunde addera gamification till din idé. Vad skulle hända då?”.

Varje grupp fick välja ut en idé och träna på att presentera den – kort och koncist. Vilket är en stor konst att klara av.

Vi har redan planerat nya spännande aktiviteter i Luleå! Sjukt spännande projekt på gång – det här var bara början.


Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Var med i Sveriges största innovationstävling för unga redan i år.