För andra året i rad genomförde Unga innovatörer en innovationsdag med och för unga. I år hölls dagen på The Hive i Solna, ett center för innovation.

Dagen inleddes med att Anders Harling från Vinci Energies i Sverige gick igenom hållbara innovationer som skapats runtom i Sverige. Här fick våra deltagare med sig inspiration om hållbara innovationsprojekt. Exempelvis hur de skapat vägsträckor där lastbilar laddas med el under körningen eller hur tusentals liter bränsle kan sparas genom att förse lastfartyg med elförsörjning när de ligger i hamn.

Därefter fick deltagarna testa på att själva ta fram hållbara innovationer. Först gick Fredrik från Hives.co igenom vad innovation är och hur den kan göras hållbar. Han lyfte fram erfarenheter och lärdomar från sin tid på Google X och från sin nuvarande roll. Därefter fick de i grupper jobba sig fram till lösningar på “Hur kan vi skapa en hållbarare stad?”. Lösningarna presenterades i slutet av övningen med videoprototyper som tagit fram av de olika teamen.

Unga innovatörers Karin DiLuca lyfte fram Unga innovatörers verksamhet och det pilotprogram som vi nu utvecklar för gymnasieskolan. Tanken var att få in de ungas perspektiv på den utmaning som vi utvecklar. Vi fick in mycket värdefull feedback som vi nu tar med oss framåt när vi utvecklar läromaterialet och utmaningarna som ska stärka ungas förmågor inför framtiden.

Dagen genomfördes med stöd av Kungl. Patriotiska Sällskapet.

Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Ta med dina elever på Innovationsresan