Har du eller ditt team arbetat med Innov8-processen i skolan och tagit fram en idé till en potentiell innovation. Då kan du eller teamet ansöka om stipendium om 25000 kr.

Vad är Innov8 stipendium

Innov8 stipendium är ett innovationsstipendium som delas ut inom ramen för Unga innovatörers utbildningskoncept för gymnasiet – Innov8. Syftet är att uppmuntra och stötta elever som genomfört Innov8-processen och utvecklat en idé för att få möjlighet att utveckla och ta sin idé vidare utanför skolans verksamhet. Stipendiet delas ut med stöd av Agne Johanssons Minnesfond och det är på totalt 25 000 kr. Det eller de tävlingsbidrag som juryn väljer ut kommer att ta emot stipendiet under Unga innovatörers årliga prisutdelning på Nobel Prize Museum i Stockholm den 23 maj 2022.

Vem kan söka?

Stipendiet är öppet att söka för ungdomar i gymnasieskolor som är med i vår pilotverksamhet för Innov8 och som arbetat med Innov8-processen under perioden fram till april 2022. De ska ha utvecklat en idé/innovation som har en tydlig lösning på ett definierat problem. Både team och enskilda elever kan ansöka. Under det år du söker stipendiet får du vara högst 20 år.

Obs! Läraren utser vilka bidrag som får lämnas in. I varje klass får två bidrag utses.

Alumni

Kostnadsfritt för dig som deltagit i våra aktiviteter.

Gymnasiet

Anmäl intresse för kommande pilotprojekt redan idag.

Högstadiet

Ta med dina elever på Innovationsresan