Bli en del av vårt nätverk

Alla som deltar i Unga innovatörers aktiviteter blir automatiskt medlemmar i alumninätverket. Här får du fortsätta att vara kreativ och få stöd för att ta dina idéer vidare. Välkommen in i vårt nätverk!

Grundarna av Unga innovatörers alumninätverk Johannes Frosteman och Fredrik Åkerman
Johannes Frosteman & Fredrik Åkerman, grundare av Unga innovatörers alumninätverk

Vi kan stolt presentera ledarna av nätverket, Johannes Frosteman och Fredrik Åkerman. Johannes och Fredrik deltog i 2011. Deras uppfinning var ett tangentbord med touchfunktion. Då fanns inte något sådant. Efter tävlingen fick de chansen tack vare sin lärare att presentera uppfinningen för Microsoft.

Internationella studier

Sedan de deltog i vår tävling har det hänt mycket för dem. De har båda studerat vidare i San Fransisco. Fredrik har startat ett greentech-bolag som under 2019 fick in de första miljonerna i riskkapital. Johannes blev antagen till ett internationellt innovatörsprogram där han först studerade i San Fransisco 2018 och sedan fortsatte studierna i Sydkorea, Indien, Europa och Sydamerika. Se filmen med Johannes och Fredrik här:

De som deltagit i våra aktiviteter i högstadiet (Finn upp) eller gymnasiet kommer under tiden de är med i alumninätverket få en skjuts som kan ta dem långt i framtiden.

Nu planerar vi aktiviteter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Luleå, Piteå och Linköping

Under 2021 kommer vi att starta upp lokala alumninätverk på flera orter i Sverige. Vi har redan påbörjat dialogen med spännande företag som Polestar och spännande platser som Learning lab i Göteborg och Experiential marketing byrån BANG i Stockholm. Det kommer att bli ett spännande år så se till att vi har dina aktuella uppgifter. Det här vill ni inte missa!

Matchmaking

Vi kommer hjälpa medlemmarna att ta sina idéer vidare. Vi söker efter verksamheter som sysslar med något där idén passar in. I en matchmaking får man chansen att presentera sin uppfinning för ett företag/organisation som skulle kunna ta emot uppfinningen, precis så som Fredrik och Johannes fick. När vi hittat rätt kontaktar vi dig och berättar vad vi hittat. Du bokar mötet och om du vill tar du med dig en vuxen.

Maker Camps

Medlemmar i nätverket får förtur till våra populära Maker Camps. De sker på skolloven, till exempel sportlov, höstlov och sommarlov. Ett Maker Camp är en intensiv fortsättning på Finn upp där du får professionell hjälp med att utveckla din uppfinning eller börja på en ny idé. Under höstlovet 2021 genomför vi ett specialläger där även övernattning i Stockholm ingår. Läs mer här.

Event nära dig

Du kommer att bli inbjuden till events. Det kan vara besök på kreativa hubs och inkubatorer där start-ups drar igång nya företag. Det kan också vara innovatörer som berättar om hur de blev det och vad de gör idag, eller entreprenörer som såg en affärsmöjlighet och vågade satsa på den. Under det kommande läsåret planerar vi bl a aktiviteter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Luleå.

Innovationsstipendium för unga

Nu kan du söka till Unga innovatörers stipendium för att ta din idé ett steg närmare att förverkligas. Sök senast 3 maj 2021 för möjligheten att erhålla upp till 25 000 kr.

Allt du behöver veta finner du här.

Hållbarhetsstipendium för unga

Tillsammans med Foxway kommer vi under 2021 dela ut ett hållbarhetsstipendium. Det delas ut till en ung person, som vid mottagandet är under 20 år, och har tagit fram en lovande idé med fokus på hållbarhetsfrågan. Mottagaren ska ha som ambition att försöka förverkliga sin idé och stipendiet ska stärka mottagarens möjlighet att göra så.

Vill du veta mer om alumninätverket?

Kontakta oss på någon av adresserna nedan;

info@ungainnovatorer.se
johannes.frosteman@ungainnovatorer.se

Eller följ oss i sociala medier;

PS. Medlemskapet kostar ingenting och du kan när som helst gå ur. En gång om året kontaktar vi dig för kostnadsfri förnyelse av medlemskapet.

Med stöd från MUCF

Vår satsning på lokala alumninätverk stöds av MUCF – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.