Bli en del av vårt nätverk

Alla som deltar i Unga innovatörers aktiviteter blir automatiskt medlemmar i alumninätverket. Här får du fortsätta att vara kreativ och få stöd för att ta dina idéer vidare. Välkommen in i vårt nätverk!

Vi kan stolt presentera initiativtagarna till nätverket, Johannes Frosteman och Fredrik Åkerman. Johannes och Fredrik deltog 2011. Deras uppfinning var ett tangentbord med touchfunktion. Då fanns inte något sådant. Efter tävlingen fick de chansen tack vare sin lärare att presentera lösningen för Microsoft.

Internationella studier

Sedan de deltog i vår tävling har det hänt mycket för dem. De har båda studerat vidare i San Fransisco. Fredrik har startat ett greentech-bolag som under 2019 fick in de första miljonerna i riskkapital. Johannes blev antagen till ett internationellt innovatörsprogram där han först studerade i San Fransisco 2018 och sedan fortsatte studierna i Sydkorea, Indien, Europa och Sydamerika. Se filmen med Johannes och Fredrik här:

Grundarna av Unga innovatörers alumninätverk Johannes Frosteman och Fredrik Åkerman
Johannes Frosteman & Fredrik Åkerman, inspiratörer till Unga innovatörers alumninätverk

Du som deltagit i våra aktiviteter i högstadiet eller gymnasiet kommer under tiden du är med i alumninätverket få en skjuts som kan ta dig långt i framtiden.

Nu planerar vi för nya aktiviteter i Stockholm, Göteborg, Linköping, Luleå och Lund.

Under 2021 startade vi upp lokalt med alumniaktiviteter på flera orter i Sverige. Vi har dialog med spännande företag och organisationer, kreativa mötesplatser och makerspace samt universitet/högskolor kring olika aktiviteter framåt. Vi planerar också nätverksträffar för att kunna inspireras och lära av varandra. Självklart blir det också Maker Camp igen.
Det här vill du inte missa! Se till att du är anmäld redan idag.

Matchmaking

I en matchmaking får man chansen att presentera sin innovation för ett företag eller organisation som skulle kunna ta emot den, precis såsom Fredrik och Johannes fick visa sin idé för Microsoft.
Vi hjälper de medlemmar som vill ta sina idéer vidare genom att matcha dem mot verksamheter som sysslar med något där de passar in.
Behöver du hjälp med en matchning? Kontakta oss på info@ungainnovatorer.se
När vi hittat rätt kontaktar vi dig och berättar vad vi hittat. Du bokar mötet och om du vill tar du med dig en vuxen.

Maker Camp

Medlemmar i nätverket får förtur till våra populära Maker Camps. De sker på skolloven, till exempel sportlov, höstlov och sommarlov.
I Stockholm finns ett nationellt läger dit alla unga kan söka, oavsett var i landet de bor. Regionalt anordnas i år även ett läger i Skåne. Kommande år hoppas vi kunna anordna ännu fler Maker Camps och på flera orter.
Maker Camp är ett innovationsinriktat läger med övernattning där du får professionell hjälp att utveckla din idéer och ta fram någon typ av modell eller prototyp. Läs mer här.

Event nära dig

Som medlem kommer du kunna delta i olika roliga och intressanta event runt om i Sverige. De mesta helt gratis!
En inspirerande föreläsning med efterföljande workshop eller ett besök på ett Makerspace för att jobba med prototyping. Ett besök på en kreativa hub eller inkubatorer för start-ups, där du kan träffa inspirerande innovatörer eller entreprenörer och nätverka själv. Medlemsinitiativ till egna event välkomnar och stöttar vi.
Intresserad? Bli medlem redan idag och håll dig uppdaterad genom att följa oss på Instagram eller läsa nyhetsbrevet.

Innovationsstipendium för unga

Nu kan du söka till Unga innovatörers stipendium för att ta din idé ett steg närmare att förverkligas. Sök senast 1 maj 2022 för möjligheten att erhålla upp till 25 000 kr. Allt du behöver veta finner du här.

Hållbarhetsstipendium för unga

Tillsammans med Foxway delade vi under 2021 ut ett hållbarhetsstipendium. Läs mer om vinnaren och stipendiet här. Följ oss i sociala medier

Vill du veta mer om alumninätverket?

Kontakta oss på någon av adresserna nedan:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se
info@ungainnovatorer.se

Eller följ oss i sociala medier:

PS. Medlemskapet kostar ingenting och du kan när som helst gå ur. En gång om året kontaktar vi dig för kostnadsfri förnyelse av medlemskapet.

Med stöd från MUCF

Vår satsning på lokala alumninätverk stöds av MUCF – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.