Från idé till lönsam innovation med Bergenstråhle & Partners

Under workshopen får vi träffa Ola Bergfeldt från Bergenstråhle & Partners. De är framförallt pionjärer när det gäller att tillföra affärsvärde genom strategier och processer som möjliggör Return-On-Innovation. Deras tjänster hjälper företag att driva processen från idé till lönsam innovation med immateriella tillgångar som bas. Ola delar med sig av sina bästa tekniker för bland annat idégenerering och ungdomarna får vara delaktiga och testa de olika teknikerna.

Var: Teknikringen 9, 583 30 Linköping

När: 29e september 2021


Shitty prototyping

Charlotte Norrman har forskat på hur idéer utvecklas i tidiga skeden, arbetat med alltifrån uppfinningsdriven innovation till innovation i gröna näringar. Undervisar i innovation och idéutveckling vid Linköpings universitet. På Fenomenmagasinet kommer hon lotsa deltagarna i en workshop där skräp ska bli till prototyp. Hållbar innovation helt enkelt.

Var: Tunnbindareg 6, 582 46 Linköping

När: 28e september 2021


Idépitchning av gamingidé

En träff på East Sweden Game med Tomas Ahlström där vi guidas genom spelutvecklandets värld och utmaningar. Deltagarna får träna på att sälja in sin idé vilket är avgörande för att komma fram i en idéburen bransch.

Var: Wahlbecksgatan 25, 582 13 Linköping

När: 29e september 2021