Händer i höst

Maker Weekend: Från idé till prototyp, Luleå

I samarbete med Teknikens hus lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Fredag kväll den 18 november och/eller lördagen den 19 november

Var:  Teknikens Hus väg 2, 977 54 Luleå

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen att ansöka till workshoparna!
Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan. Du kan välja att delta en eller två dagar, bara markera hur du vill göra i formuläret. Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.

Besök Teknikens Hus


Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Creative session x Yours, Luleå

Unga innovatörer bjöd in till en Creative session tillsammans med kommunikationsbyrån Yours.

Bakom varje koncept finns en kreatör. Här fick deltagarna chansen att möta dessa personer, följa med i deras arbetsprocess samt prova på olika kreativa tekniker. De unga innovatörer som deltog lämnade workshopen med Yours bästa verktyg och metoder för att jobba kreativt och utveckla dina egna idéer och koncept.

Var: Lulsundsgatan 16, 972 41 Luleå

När: 15 september, 2021

Besök Yours.

Innovativ session x Tailorbird, Piteå

Unga innovatörer bjöd in till en innovativ session tillsammans med affärsutvecklarna på Tailorbird.

Tailorbird berättade om olika problem som de ställs inför i sitt jobb och vilka tekniker de har för att lösa dem. Hur viktigt det är att ha

ett önskat läge att jobba utifrån och att det ska tänja gränsen för vad du kan uppnå. Hur strategi handlar om att inte veta allt, utan att

gissa bäst men att kunskap är viktigt för att gissa bra. Hur vem som helst kan bli en innovatör och vad som krävs för att ta första steget. I vilken

miljö innovation trivs bäst och hur man tillsammans kan skapa en tillåtande miljö för idéer och förändring. Deltagarna får vara delaktiga och

testa de olika teknikerna.

Var: Piteå Stadshotell, Olof Palmes gata 1, 941 33 Piteå

När: 14 september, 2021

Symbolbild för Tailorbird
Besök Tailorbird.