Händer i höst

Maker Weekend: Från idé till prototyp, Linköping

I samarbete med LiU & MakersLink lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Lördagen den 3 december, kl 12-15

Var:  Fridtunagatan 24, 582 13 Linköping

Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan.

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen!
Du kan välja att delta en eller två dagar, bara välj vilket event du vill gå på i anmälningsformuläret. (Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.)

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.

Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Från idé till lönsam innovation med Bergenstråhle & Partners

Under workshopen får vi träffa Ola Bergfeldt från Bergenstråhle & Partners. De är framförallt pionjärer när det gäller att tillföra affärsvärde genom strategier och processer som möjliggör Return-On-Innovation. Deras tjänster hjälper företag att driva processen från idé till lönsam innovation med immateriella tillgångar som bas. Ola delar med sig av sina bästa tekniker för bland annat idégenerering och ungdomarna får vara delaktiga och testa de olika teknikerna.

Var: Teknikringen 9, 583 30 Linköping

När: 29e september 2021


Shitty prototyping

Charlotte Norrman har forskat på hur idéer utvecklas i tidiga skeden, arbetat med alltifrån uppfinningsdriven innovation till innovation i gröna näringar. Undervisar i innovation och idéutveckling vid Linköpings universitet. På Fenomenmagasinet kommer hon lotsa deltagarna i en workshop där skräp ska bli till prototyp. Hållbar innovation helt enkelt.

Var: Tunnbindareg 6, 582 46 Linköping

När: 28e september 2021


Idépitchning av gamingidé

En träff på East Sweden Game med Tomas Ahlström där vi guidas genom spelutvecklandets värld och utmaningar. Deltagarna får träna på att sälja in sin idé vilket är avgörande för att komma fram i en idéburen bransch.

Var: Wahlbecksgatan 25, 582 13 Linköping

När: 29e september 2021