Händer i höst

Maker Weekend: Från idé till prototyp, Lund

I samarbete med Lunds universitet lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Lördagen den 10 december och/eller sömdagen den 11 december

Var:  Ole Römers väg 1, 223 63 Lund (X-Lab i M-huset)

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen att ansöka till workshoparna!
Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan. Du kan välja att delta en eller två dagar, bara markera hur du vill göra i formuläret. Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.

Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Kusträddarhackaton

Den 8 maj 2021 arrangerade Håll Sverige Rent den Nordiska Kusträddardagen. En dag för att tillsammans hindra skräp från att hamna i havet. Vi på Unga innovatörer ville komplettera detta initiativ med en kreativ aktivitet där deltagarna fick innovera för att rädda haven. Deltagarna fick under två workshops designa, konstruera och bygger redskap som skulle kunna användas under Kusträddardagen för att fånga in och plocka upp skräp som redan hamnat i havet.

Kusträddarhackaton genomfördes i samarbete med vår vänförening Helsingborg Makerspace.