Händer i höst

Maker Weekend: Från idé till prototyp, Stockholm

I samarbete med Tekniska museet lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Lördagen och söndagen den 17 och/eller 18 december

Var:  Tekniska Museet, Museivägen 7, 115 27 Stockholm

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen att ansöka till workshoparna!
Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan. Du kan välja att delta en eller två dagar, bara markera hur du vill göra i formuläret. Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.
Fotot är från ett av våra Maker Camp på Tekniska museet i Makerlabbet

Besök Tekniska museet


Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Creative workshop x BANG Agency, Stockholm

Unga innovatörer bjöd in till en Creative session tillsammans med kommunikations– och eventbyrån Bang Agency.

workshop tillsammans med kommunikations- och eventbyrån Bang Agency.

Bakom varje koncept finns en kreatör. Deltagarna fick chansen att möta dessa personer, följa med i deras arbetsprocess samt prova på olika kreativa tekniker. De lämnade workshopen med Bangs bästa verktyg och metoder för att jobba kreativt och utveckla sina egna idéer och koncept.

Var: Textilgatan 31, 120 30 Stockholm

När: 24 september, 2021

Besök Bang Agency här

Innovation workshop x The Hive

I samarbete med det nordiska innovationscentret The Hive bjuder Unga innovatörer in till en Innovation workshop.

Workshopen leds av personer som arbetat med några av Sveriges mest intressanta företag där fokus kommer att ligga på innovationsprocessen. Vi tar del av The Hive’s innovationsutställning, tittar på konkreta exempel på innovationer samt ger dig tips och råd för hur du kan vidareutveckla dina egna idéer.

Var: Råsundavägen 4, Solna

När: 23 september, 2021

Resan till Mars @ Tekniska

I samarbete med Tekniska Museet bjödUnga innovatörer in till en kreativ utmaning.

Workshopen leddes av Sofie (projektledare för Alumni) hos oss som då arbetade som pedagog på Tekniska. Vi tog del av deras utställning och fick anta en spännande utmaning med fokus på en flytt till Mars. Hur ska man lösa vardagliga problem på Mars? För detta krävs innovativt tänkande!

Var: Museivägen 7, 115 27 Stockholm

När: 23 september, 2021

Utställningen “Moving to Mars”