Händer i höst

Maker Day: Från idé till prototyp, Sundsvall

I samarbete med Sundsvall Makers lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Söndagarna den 13 och 27 november

Var:  Sidsjövägen 7, 852 37 Sundsvall (Tvätteriet – Prototyplab & Makerspace)

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen att ansöka till workshoparna!
Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan. Du kan välja att delta en eller två dagar, bara markera hur du vill göra i formuläret. Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.

Besök Sundsvall Makers


Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Ny region 2022

Nu utökar vi med en ny region och första ort ut blir Sundsvall!

Då regionen är ny, finns förstås inga tidigare aktiviteter än. Men kom tillbaka i vår, så finns det både gammalt och nytt.

Västernorrland