Händer i höst

Maker Day: Från idé till prototyp, Göteborg

I samarbete med A Working Lab lär vi oss om och testar rent praktiskt hur man kan ha nytta av ett makerspace som innovatör.

För att nå ut med sin lösning eller produkt behövs vanligen en prototyp som visar hur lösningen fungerar, är tänkt att se ut och så. För att nå fram till en färdig lösning behöver man dessutom testa sin idé rent praktiskt. Om man jobbar med en lösning som kräver en fysisk artefakt/produkt (dvs. inte är helt digital) är ett makerspace den perfekta platsen för att både testa lösningen och att ta fram en prototyp. Dessutom kan kreativiteten i makermiljön väcka nya idéer och inte sällan kan en hitta andra att samarbete med.

När:  Söndagarna den 20 november & den 4 december

Var:  Sven Hultins Plats 5, 412 58 Göteborg (A Working Lab, Johanneberg Science Park)

Går just du och bär på en idé som du drömmer om att förverkliga eller är du bara nyfiken på innovation och att testa teknikerna i ett makerspace? Oavsett är du varmt välkommen att ansöka till workshoparna!
Ansökningsformuläret hittar du lite längre ned på sidan. Du kan välja att delta en eller två dagar, bara markera hur du vill göra i formuläret. Först till kvarn gäller och våra alumni har har förtur.

Laserskärning, 3D-printning och lödning är vanliga tekniker i makerspace. För elektroniska och kodade element kan du behöva kopplingsdäck och en mikrokontroller som på mittbilden.

Besök A Working Lab


Intresseanmälan alumnievent

  • Du kan ansöka till fler en ett event. Ansökan är inte bindande. Besked om du fått en plats kommer på mejl, så se till att ha koll på den!
  • Du som är mellan 12 och 19 år är välkommen att söka till alla våra event.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare för Alumni, Sofie Engström Löf:

sofie.engstrom@ungainnovatorer.se


Tidigare alumniaktiviteter

Learning Lab Session på Johanneberg Science Park, Göteborg

Unga innovatörers bjöd in till Learning Lab Session.

På Chalmers Campus Johanneberg finns Sveriges kanske mest avancerade miljö för utforskande av det fysiska rummets betydelse för lärande och kreativitet. Från Studion med maxad digital teknik, ljud och projiceringar till Makerspace där man kan prototypa, bygga och skapa.

Genom guidning och olika övningar fick deltagarna möjligheten att skapa något helt nytt tillsammans med andra makers!  

Var: Sven Hultins gata 5, 412 58 Göteborg

När: 29 september, 2021

Besök Learning Lab

Creative session hos Change the agency, Göteborg

Unga innovatörer bjöd in till en kreativ session hos en prisbelönta kommunikationsbyrån.

Under ett besök på den kreativa byrån Change fick ett 30-tal alumni lära sig kreatörernas tekniker för att skapa kreativa kampanjer. Byråns kreatörer berättade om olika problem som de ställs inför i sitt jobb och vilka tekniker de har för att lösa de. Det kan handla om att tänka tvärtom, hur Elon Musk skulle ha löst problemet eller ett race där den som har flest idéer vinner. Workshopledaren gick även igenom i vilken miljö som kreativitet trivs bäst och hur man tillsammans kan skapa en tillåtande miljö för idéer. Deltagarna fick vara delaktiga och testa de olika teknikerna. Tipsen från experterna som jobbar med kreativitet stärkte den innovativa förmågan hos deltagarna.

Var: Drottninggatan 38, Göteborg

När: 26 augusti, 2021

Kommunikationsbyrån Change the Agencys inspirerande reception.
Besök Change the Agency