Under ett par skollov per år genomför vi innovationsinriktade maker-läger där även övernattning ingår, vilket ger en riktig lägerkänsla! Det gör också att deltagarna får en verklig chans att utveckla en egen idé under fyra dagars intensivt arbete till ett innovativt koncept och att göra en modell eller prototyp till det. Modellen får man självklart ta med hem.

I år anordnar vi ett regionalt läger i Skåne och ett nationellt läger i Stockholm. Bor du inte i Skåne eller Stockholm? Ingen fara, för lägret i Stockholm är öppet för ansökningar från hela landet. Mer detaljerad information om lägren och anmälan hittar du längre ned på sidan.

Våra Maker Camp är tänkt som en intensiv fortsättning på våra undervisningskoncept för innovationsprocessen, Innovationsresan för högstadiet och Innov8 för gymnasiet. Du kommer att få professionell hjälp med att utveckla dina idéer vidare eller att börja på nytt utifrån en helt ny idé.
Har just din skola och klass inte arbetat med detta pedagogiska material? Det är inte hela världen, för under lägret går vi igenom innovationsprocessen, testar idégenerering, skissande och allt som hör till att gå från idé till något som kanske kan bli en innovation. Våra erfarna handledare stöttar alla oavsett om du är helt nybörjare eller har varit med förut.

Under lägren får du som deltar tillgång till utrustning som är typisk för ett makerspace som 3D-skrivare, laserskärare, symaskiner, mikrokontrolllerkort av Arduino-typ och mycket mer, för att testa och visa din idé. Det kan vara en enkel skissmodell eller en skarp prototyp, digitalt eller fysiskt visualiserad, beroende på hur långt du kommit i innovationsprocessen och utvecklingen av din idé.

Lägren leds av Sofie från oss. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med unga, innovativt tänkande och teknik som pedagog hos vår samarbetspartner Tekniska museet i Stockholm. Med sin utbildningsbakgrund inom hållbar design så brinner hon lite extra för hållbar innovation och är väl bekant med utvecklingsprocessen. Till sin hjälp har hon fyra fantastiska seniora ingenjörer och innovatörer med stort maker-intresse från Tekniska museets vänner, vilka har varit ett mycket uppskattat stöd till tidigare lägerdeltagare under våra Maker Camp i flera års tid.

Våra medlemmar i alumninätverket får förtur till våra populära Maker Camp, men vi välkomnar även andra sökande. Kanske vill just du ta med en vän på läger? Säg då till din kompis att ansöka till lägret som vanligt, men att också kryssa i ”ej alumni” i ansökningsformuläret. Självklart kan även du som inte haft turen att genomgå Innovationsresan i skolan också söka. Då gäller samma sak, kryssa i ”ej alumni” i ansökan.

Maker Camp Skåne
Under sommarlovets sista vecka är vi i Lund i X-lab på LTH, Lunds universitet i Lund. Det regionala lägret är öppet för alla unga på 12–19 år i Skåne.
Ansökan till lägret är öppen nu och fram till den 15 juli. Besked om du blivit antagen lämnas senare under juli månad.
Intresserad? Fyll genast i ansökan längre ned och tryck på skicka in!

Maker Camp Stockholm
Under höstlovet kör vi en favorit i repris i Makerlabbet på Tekniska museet i Stockholm. Det nationella lägret är öppet för alla unga på 12–15 år i hela landet.
Ansökan till lägret är öppen från 15 augusti till 30 september. Besked om du blivit antagen lämnas under oktober månad.
Intresserad? (När anmälan öppnat kan du fylla i ansökningsformuläret längre ned.)

Tack vare stöd från Stiftelsen Hierta-Retzius stipendiefond, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond, Stiftelsen Oscar Hirschs Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik och Prins Carl Gustafs Stiftelse kan vi i dagsläget erbjuda två kostnadsfria* läger varje år.
*Lägren är helt kostnadsfria vad det gäller själva kursdelen, basmaterial och boendet. Dessutom ingår frukost och middagar. Lunch och eventuell resa till och från lägret får deltagarna stå för själva.

Maker Camp på Tekniska museet (höstlovet 2020)

Maker Camp

Här kan du ansöka om en plats på Unga innovatörers Maker Camp

Sökande

Du som är mellan 12 och 19 år kan söka till lägret. Notera att endast boende i Skåne kan söka till det regionala sommarlovslägret. Alla andra får ansöka till det nationella höstlovslägret i Stockholm.
Namn(Obligatoriskt)
ÅÅÅÅ streck MM streck DD
Adress(Obligatoriskt)
Du som har en egen mobiltelefon får gärna ange ditt nummer här

För att lära känna dig lite bättre

För att lära känna dig lite bättre vill vi gärna att du som söker besvarar några frågor
Är du alumni och med i vårt nätverk?
Alla som deltar i Unga innovatörers aktiviteter blir automatiskt medlemmar i alumninätverket. Känner du dig osäker på om du är medlem eller inte, så ska du kryssa i "Vet ej" (vi kollar då i vårt register).
Har du jobbat med Innovationsresan i skolan?
Innovationsresan (tidigare: Uppfinnarresan) är vårt läromaterial om innovationsprocessen som används i många högstadieskolor.
Här vill vi veta vilken skola du går i och vart den ligger.
Ange varför du drömmer om att få delta på Unga innovatörers Maker Camp
Förklara med egna ord vad innovation är.
Vad skulle du vilja innovera/uppfinna om du kunde? Är det något speciellt problem eller behov som du skulle vilja göra något åt?
Vad stämmer på dig?
Här ska du kryssa i alla alternativ som du tycker stämmer väl in på dig själv
Ge exempel på när du är eller har varit kreativ, idérik/påhittig eller problemlösande. Berätta gärna lite om hur du gör då och hur det brukar sluta.
Vad har du prövat tidigare?
Det här är typiska aktiviteter i ett Makerspace. Kryssa i allt som du provat förut!
Ge oss något exempel på vad du gjort med de tekniker som du kryssat i ovan.
Är det okej om vi ringer upp dig för några kompletterande frågor?
Vi tror att det blir ett bättre läger om vi vet lite om våra lägerdeltagare på förhand och kan sätta ihop en bra grupp deltagare.

Kontaktperson

Här ska din förälder/vårdnadshavare fylla i sina kontaktuppgifter och bekräfta att du får ansöka till lägret
Namn(Obligatoriskt)
Ange gärna flera nummer, så att vi kan nå er både dagtid och annars
Samtycke
Om du är människa, klicka i rutan!
Inläggsbild
Accepterade filtyper: jpg, jpeg, png, gif.