Under ett par skollov per år genomför vi innovationsinriktade maker-läger där även övernattning ingår, vilket ger en riktig lägerkänsla! Det gör också att deltagarna får en verklig chans att utveckla en egen idé under fyra dagars intensivt arbete till ett innovativt koncept och att göra en modell eller prototyp till det. Modellen får man självklart ta med hem.

I år (2022) anordnar vi ett regionalt läger i Skåne och ett nationellt läger i Stockholm. Bor du inte i Skåne eller Stockholm? Ingen fara, för lägret i Stockholm är öppet för ansökningar från hela landet. Mer detaljerad information om lägren och anmälan hittar du längre ned på sidan.

Våra Maker Camp är tänkt som en intensiv fortsättning på våra undervisningskoncept för innovationsprocessen, Innovationsresan för högstadiet och Innov8 för gymnasiet. Du kommer att få professionell hjälp med att utveckla dina idéer vidare eller att börja på nytt utifrån en helt ny idé.
Har just din skola och klass inte arbetat med detta pedagogiska material? Det är inte hela världen, för under lägret går vi igenom innovationsprocessen, testar idégenerering, skissande och allt som hör till att gå från idé till något som kanske kan bli en innovation. Våra erfarna handledare stöttar alla oavsett om du är helt nybörjare eller har varit med förut.

Under lägren får du som deltar tillgång till utrustning som är typisk för ett makerspace som 3D-skrivare, laserskärare, symaskiner, mikrokontrolllerkort av Arduino-typ och mycket mer, för att testa och visa din idé. Det kan vara en enkel skissmodell eller en skarp prototyp, digitalt eller fysiskt visualiserad, beroende på hur långt du kommit i innovationsprocessen och utvecklingen av din idé.

Lägren leds av Sofie från oss. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med unga, innovativt tänkande och teknik som pedagog hos vår samarbetspartner Tekniska museet i Stockholm. Med sin utbildningsbakgrund inom hållbar design så brinner hon lite extra för hållbar innovation och är väl bekant med utvecklingsprocessen. Till sin hjälp har hon fyra fantastiska seniora ingenjörer och innovatörer med stort maker-intresse från Tekniska museets vänner, vilka har varit ett mycket uppskattat stöd till tidigare lägerdeltagare under våra Maker Camp i flera års tid.

Våra medlemmar i alumninätverket får förtur till våra populära Maker Camp, men vi välkomnar även andra sökande. Kanske vill just du ta med en vän på läger? Säg då till din kompis att ansöka till lägret som vanligt, men att också kryssa i ”ej alumni” i ansökningsformuläret. Självklart kan även du som inte haft turen att genomgå Innovationsresan i skolan också söka. Då gäller samma sak, kryssa i ”ej alumni” i ansökan.

Maker Camp Skåne 7-11 augusti 2022
Under sommarlovets sista vecka genomfördes för första gången ett maker-läger i region Skåne på X-Lab på LTH, Lunds universitet i Lund. Fantastiskt roligt och lyckat. Vi kommer att återvända till Lund och X-Lab med fler alumni-aktiviteter redan i höst. Anmäl dig till vårt nätverk och följ oss på Instagram för att inte missa något roligt som händer!

Maker Camp Stockholm 30 oktober – 3 november 2022
Under höstlovet kör vi en favorit i repris i Makerlabbet på Tekniska museet i Stockholm. Det nationella lägret är öppet för alla unga på 12–19 år i hela landet.
Ansökan till lägret är öppen från 15 augusti till 15 oktober. Besked om du blivit antagen lämnas under oktober månad.
Intresserad? Fyll genast i ansökan längre ned och tryck på skicka in!

Tack vare stöd från Stiftelsen Hierta-Retzius stipendiefond, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond, Stiftelsen Oscar Hirschs Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik och Prins Carl Gustafs Stiftelse kan vi i dagsläget erbjuda två kostnadsfria* läger varje år.
*Lägren är helt kostnadsfria vad det gäller själva kursdelen, basmaterial och boendet. Dessutom ingår frukost och middagar. Lunch och eventuell resa till och från lägret får deltagarna stå för själva.

Maker Camp på Tekniska museet (höstlovet 2020)

Maker Camp 2022

Här kan du ansöka om plats på Unga innovatörers Maker Camp på Tekniska museet i Stockholm, höstlovet 2022. Inom kort (senast efter att ansökningstiden är slut) kommer du få ett mejl där du får beskriva varför just du ska få komma på lägret. Håll koll på din mejlbox!

Sökande

Namn(Obligatoriskt)
ÅÅÅÅ streck MM streck DD
Adress(Obligatoriskt)
Ange den e-postadress som du läser oftast och gärna en som du kommer att ha kvar över tid.
Om du är människa, klicka i rutan!