Unga innovatörer – nu på gymnasiet!

Vill du också stärka dina innovativa förmågor? Bli ännu mer kreativ, bättre på att lösa komplexa problem och träna på att samarbeta. Som deltagare i Unga innovatörers aktiviteter får du möjligheten att lära dig hela innovationsprocessen – från att identifiera ett problem som behöver lösas, till idéfasen och att testa om din lösning fungerar. Det är en fantastisk känsla att upptäcka att kreativitet är något som går att träna upp – ni har det alla i er.

Under läsåret 2020/21 pågår pilottester på tre skolor i Sverige. Det är Thorén Innovation School i Helsingborg samt Östra Real i Stockholm och Widerströmska gymnasiet i Huddinge. Vår innovationsprocess, kallad Innov8, går att använda i de flesta programmen. Vi kommer även att utveckla specialanpassade upplägg för t ex Handels- och administrationsprogrammet.

Tycker du att det låter spännande? Hör av dig till oss så kontaktar vi din lärare och stämmer av förutsättningarna för att ni ska kunna vara med i kommande pilotprogram. Vi söker ett 10-tal nya skolor för läsåret 2021/22 så hör av dig redan idag.

Alumninätverk – ta din idé ut på marknaden

Alumninätverk – ta din idé ut på marknaden. Vi vet att många av er som är med i våra aktiviteter kommer att få ett brinnande intresse för att skapa nya, innovativa lösningar på problem. Det intresset vill vi hålla vid liv. Alla som är med får kostnadsfritt ett medlemskap i Unga innovatörers alumninätverk. Här får ni värdefulla kontakter, inspiration och kunskap som kan ta er till nästa steg. För vi blir aldrig så stolta som när någon av våra deltagare får ut sin idé på marknaden och den tas emot väl.

Under våren planerar vi aktiviteter runtom i Sverige. Bland annat ska vi besöka Polestar, ett innovativt företag som jobbar med drönare, ett av världens ledande Virtual reality bolag och ha en kreativ workshop i en av världens mest kreativa miljöer – Learning lab i Göteborg.

Förutom alla våra aktiviteter så instiftar vi i samarbete med Agne Johanssons Minnesfond ett innovationsstipendium på 25 000 kr som kommer att ges till en deltagare som vill utveckla sin idé vidare.

Det här och mycket annat vill ni inte missa! Så se till att din klass kommer med i Unga innovatörers pilotprogram. Anmäl ditt intresse redan idag!

Stärk ditt CV med Unga innovatörer. Efter programmet får du ett certifikat med dina nyvunna förmågor.

Unga innovatörers pilotprogram

Anmäl erat intresse för kommande pilotprogram i gymnasieskolan.