Under läsåret 2020/21 påbörjades pilottester av Innov8 på tre skolor i Sverige. Det var Thorén Innovation School i Helsingborg samt Östra Real i Stockholm och Widerströmska gymnasiet i Huddinge.
Under pilotprojektets andra år (2021/2022) tillkom ett tiotal gymnasieskolor och vi fortsätter nu med att komplettera med fler pilotskolor fördelade över hela Sverige.

De pilotskolor som jobbar med Innov8 under 2022/23 är:
Östra Real i Stockholm, Widerströmska gymnasiet i Huddinge,
Curt Nicolin Gymnasium i Finspång, NTI Gymnasiet Helsingborg, NTI Gymnasiet Luleå, Luleå gymnasieskola, Gamlebygymnasiet i Gamleby, Hvilans gymnasium i Lund, Rudbeck gymnasium i Sollentuna, Sjödalsgymnasiet i Huddinge, Amerikanska gymnasiet i Göteborg, Amerikanska gymnasiet i Stockholm, Amerikanska gymnasiet i Halmstad, Amerikanska gymnasiet i Uppsala och Sturegymnasiet i Halmstad.

Utmaningsdriven innovation och vår generella innovationsprocess Innov8 går att använda i alla gymnasieprogram. Som en del av pilotprojektet så utvecklar vi även specialanpassade upplägg med förslag på Innov8-utmaningar för t ex Försäljnings- och serviceprogrammet och Naturbruksprogrammet.

Vi söker nu ytterligare ett 10-tal nya pilotskolor för läsåret 2022/23.
Tycker du att det låter spännande? Hör av dig till oss så stämmer vi av förutsättningarna för att ni ska kunna vara med i vårt pilotskoleprogram.

Vill du som är lärare, pedagog eller rektor följa Unga innovatörers satsning på gymnasieskolan kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följa vår facebook-sida.

Innov8 är Unga innovatörers utbildningskoncept anpassat för gymnasieskolan och som syftar till att lära och träna gymnasielever i innovationstänkande. Innov8 består av en kreativ process i åtta steg och kan användas på samtliga gymnasieprogram i alla årskurser

Intresseanmälan till pilotprogram

Anmäl erat intresse för kommande pilotprogram i gymnasieskolan.