Verktygslåda för Innovationsresan

Verktygen är utvecklade för att stöda undervisningen på högstadiet. Under Innovationsresan lär sig eleverna att se lösningar på enkla vardagsproblem. Eleverna arbetar självständigt i vår kreativa lärprocess och när de är klara vågar de tro att de kan.

Det finns en uppsättning verktyg för Innovationsresan. Det är dels de som är riktade till eleverna, dels verktyg till dig som lärare. Det finns också stöd för att kicka igång, släppa loss kreativiteten och få veta mer om vad innovatörer gör och hur elever har gjort när de använt Innovationsresan i skolan.

Eleverna får kostnadsfritt läroboken Min innovationsresa. Den kan du ladda ner här på hemsidan. De kan också använda vår webb-app. Det är ett digitalt lärverktyg med inslag av gamification. Bäst inlärningseffekt får ni när de används tillsammans. En betaversion av webb-appen lanseras under läsåret 2021/22.

Lärarna kan undervisa med hjälp av lärarhandledningen och ett 30-tal roliga och pedagogiska lektionsövningar. Den entreprenöriella lärprocessen i vår metod gör att du som lärare coachar eleverna och får mer tid till formativ bedömning.

Anta årets utmaning – Den hållbara staden

I år kan elever i årskurs 6-9  få en utmaning att ta sig an. Det handlar om den hållbara staden. Hur kan ungas idéer hejda miljöförstöring och klimatförändringar? Vi ger tre förslag som tar ner de globala målen till problem i er stad: i skolmatsalen, på återvinningsstationen och återbruk av prylar. Elevernas idéer blir pusselbitar av allt det som bygger en stad som är bra för oss, våra barn och barnbarn. Fyll i formuläret för att hämta det kostnadsfria undervisningsmaterialet här.

Läromedel till elever

Lärobok och lärverktyg med gamification laddes ner kostnadsfritt.

Lärarhandledning

Lärarhandledning med bedömningsmatriser och undervisningsstöd.

Pedagogiska övningar

Ett 30-tal roliga och pedagogiska övingar som kan användas i klassrummet.

Inspiration

Det är fantastiskt vad eleverna hittar på. Intervjuer, bilder och beskrivningar.

Ta del av hela Innovationsresan

Fyll i uppgifterna för att ladda ner den kostnadsfria lärarhandledningen.

Jag är(Obligatoriskt)
Samtycke(Obligatoriskt)