Vad kan en innovation vara?

En innovation kan se ut på så många sätt, vara enkel eller komplicerad, en produkt eller tjänst, en kombination av en teknisk och digital lösning på ett vardagsnära problem. Eleverna behöver hjälp att förstå vad de kan göra. Hämta inspiration här!

Youtube-klipp

Högstadieelever berättar om sina innovationer, hur de kom på idén och vilka problem de löser. Här finns en bank på hundratals videoklipp. Verkligen inspirerande!

Titta på innovationer

Att få titta och känna på verkliga innovationer brukar sätta igång tankarna. Ta fram smarta innovationer som säljs i butik eller innovationer som tidigare årskullar tagit fram i skolan.

Lär av en tidigare vinnare i innovationstävlingen

Elever som får se hur andra elever har gjort när de arbetat med Innovationsresan blir mycket motiverade, ibland mer än när läraren instruerar dem. Vi kan erbjuda direktkontakt med elever som tagit fram alldeles egna innovationer.

Dina elever kan ställa frågor direkt till elever som gått till final i Unga innovatörers nationella innovationstävling för årskurs 6-9. Via chatt eller sociala medier. Boka på info@finnupp.se eller ring 08-663 70 80.

Syskonen som tävlar i idéer

Under våren 2019 följde URs dokumentärprogram Barnaministeriet pristagarna Daniel och Erica Raoufi under deras innovationsresa. Reportern hänger med dem på prisceremonin på Nobel Prize Museum i Stockholm och hälsar också på hemma i Lund. Vad är det som gör att vissa ungas idéer blir verklighet medan andra hamnar i byrålådan?

Hör deras spännande berättelse i programmet Syskonen som tävlar i idéer på UR Play >>

Videoklipp – elever berättar om vad de tycker om att använda Innovationsresan

Se en film

Till 30-årsjubiléet tog Unga innovatörer fram en film (18 minuter) år 2009. Den handlar om Olof som är en fantastisk uppfinning på spåren – hans egen. Under tiden träffar han tidigare vinnare, industridesigners, konstruktörer och många fler.
Varning för galna idéer!

Ta del av hela Innovationsresan

Fyll i uppgifterna för att ladda ner den kostnadsfria lärarhandledningen.

Jag är(Obligatoriskt)
Samtycke(Obligatoriskt)