
Vad är Innov8 stipendium?
Har du eller ditt team arbetat med Innov8-processen och tagit fram en idé till en potentiell innovation?
Sök Innov8 stipendium för att ta den vidare.
Innov8 stipendium delas ut inom ramen för Unga innovatörers utbildningskoncept för gymnasiet – Innov8. Syftet är att uppmuntra och stötta elever som genomfört Innov8 processen så att de får möjlighet att utveckla sin idé vidare utanför skolans verksamhet.
Vem kan söka?
Stipendiet är öppet att söka för ungdomar i gymnasieskolor som är med i pilotverksamheten för Innov8 och som arbetat med Innov8 processen. Du som söker ska ha utvecklat en idé/innovation som har en tydlig lösning på ett definierat problem. Både team och enskilda elever kan ansöka. Under det år du söker stipendiet får du vara högst 20 år.
Det här kan du söka för
Stipendiet ska gå till konkreta aktiviteter som leder till fortsatt lärande eller utveckling. Det ska bidra till att ta din eller ditt teams idé ett steg närmare förverkligande.
Det finns många aktiviteter som kan ta dig och din idé vidare. Det kan vara en utbildning du behöver gå för att stärka din kompetens, inköp av material och verktyg för att ta fram en prototyp, ersättning för att ta fram en konstruktionsritning eller bidrag för att skydda din idé. Kanske vill du utveckla en logotyp eller en hemsida för din produkt. Oavsett vad så är det viktigt att den aktivitet du söker stipendiet för bidrar till att din idé förverkligas och har potentialen att leda till en framgångsrik företagsamhet.
Om ansökan
OBS! Från varje klass får läraren utse max två bidrag som får lämnas in. Eleven eller teamet laddar därefter upp bidraget via formuläret nedan.
1. Skriftlig beskrivning om:
- Teamets reflektion och lärdomar kring arbetet med Innov8-process och de innovativa förmågorna – Elevens eller teamets lärdomar efter de olika stegen i Innov8-processen samt reflektion kring hur eleven eller teamet tränat och utvecklats inom förmågorna samarbete, kreativitet och problemlösning.
- Problem- och behovsidentifiering – Beskriv det problem idén löser och hur det har lösts. Ge argument för varför lösningen behövs.
- Motivering till att erhålla stipendium – Motivera på vilket sätt, med vilka önskvärda aktiviteter, detta stipendium kan bidra till att lösningen kommer närmare ett förverkligande.
2. Bilder och/eller ritning (max 5st):
- Bilder eller ritningar som visar lösningen
3. Video (max 2min):
- Video som beskriver och tydligt visar hur lösningen fungerar, vilket problem den löser samt visar de olika stegen i Innov8-processen.
4. Övrigt uppgifter:
- Sökandes för- och efternamn, kontaktuppgifter, län, skola och namn på undervisande lärare.
Juryn bedömer
- Innov8-processen (Visa tydligt vad du/ni gjort i de åtta stegen, t ex sammanfattningen från ”Reflektera över processen”)
- Innovativa förmågor (Hur har din/er kreativitet utvecklats samt hur du/ni löst problem och samarbetat under projektet)
- Verklighetsnära problem- och behovsidentifiering (Vilket problem löser idén och vilket behov tillfredsställs)
- Innovationshöjd (Är idén ny, unik alternativt en förbättring, potential, skal-möjlighet)
- Nytta med idén (Fungerar lösningen, bidrar den till samhället, löser den någon väsentlig del av större samhällsfrågor)
- Bidragspresentationens kvalitet (Dokumentation, skiss, prototyp och video)
Vill du veta mer?
Kontakta Helena angående allt som har med våra stipendium att göra.
