Sveriges största innovationstävling för unga

Varje år tävlar tusentals elever i årskurs 6-9 med sina innovationer om att bli Årets unga innovatör

Unga innovatörer är kanske mest känd för att arrangera Sveriges största innovationstävling för unga: Finn upp. Tävlingens historia sträcker sig mer än 40 år bakåt i tiden och sedan starten har över 100 000 elever tävlat. 2021 bytte tävlingen namn till Årets unga innovatör. Till innovationsgalan i maj varje år bjuds finalisterna in för att utses till “Årets unga innovatör” i flera kategorier. Vinnarna får bland annat stipendier på upp till 5000 kronor.   

Det är roligt att tävla, att bli tagen på allvar och att få presentera sin innovation för de som är kunniga och intresserade! Alla sorters innovationer är välkomna. Alla tävlingsbidrag som skickas in till Unga innovatörer bedöms av professionell granskare och en jury som består av yrkesmänniskor som arbetar med innovationer, som entreprenörer eller arbetar med immateriella rättigheter (som patent och designskydd) utser vinnarna.   

Inskickade innovationer tas om hand väl då juryn arbetar under sekretess, vilket betyder att allt material som eleverna har skickat in hålls hemligt. För att ha en chans på finalplats kräver juryn att eleven bifogar skiss, prototyp eller modell samt en noggrann presentation över funktioner och egenskaper.  

Tävla om stipendier på upp till 5 000 kr och en medverkan på pampig prisceremoni i Stockholm! 

OBS!
Tävlingsportalen öppnar den 16 oktober!