Innovationsstipendium för unga

Du har kanske kommit på en idé till en innovation och har tävlat med den i Sveriges största innovationstävling Årets unga innovatör. Kanske fick du t.o.m möjlighet att komma lite längre på ett Maker Camp under ett skollov? För dig med nyfikenheten och viljan att hitta på nya saker har vi i samarbete med Agne Johanssons minnesfond utvecklat ett innovationsstipendium så att du kan komma närmare målet.

Målet är att stipendiet ska bidra till att fler unga människor får chans att utveckla lovande idéer så att de kommer ett steg närmare en framgångsrik innovation. Om det senare leder till att de startar företag eller utvecklar innovationen i en befintlig verksamhet låter vi vara osagt. Det är först när det finns ett behov av idén som den kan bli en innovation och den unga kan bli en innovatör, men det kan vi inte veta om de unga inte får testa.

Så sök stipendiet och ta dig ett steg närmare att förverkliga din dröm.

Vem kan söka?

Stipendiet är öppet att söka för alla unga. Innan du söker behöver du ha utvecklat en idé/uppfinning/innovation och dokumenterat det. Det är inte ett krav att du har lämnat in den i innovationstävlingen, deltagit på ett Maker Camp eller varit med i vår pilotverksamhet på gymnasiet.

Under det år du söker stipendiet får du vara högst 20 år.

Det här kan du söka för

Stipendiet ska gå till konkreta aktiviteter som bidrar till att ta din idé ett steg närmare förverkligande. Det finns många aktiviteter som kan ta dig och din idé vidare. Det kan vara en utbildning du behöver gå för att stärka din kompetens, inköp av material och verktyg för att ta fram en prototyp, ersättning för att ta fram en konstruktionsritning eller bidrag för att skydda din idé. Kanske vill du utveckla en logotyp eller en hemsida för din produkt. Oavsett vad så är det viktigt att den aktivitet du söker stipendiet för, bidrar till att din idé kommer närmare att förverkligas och har potentialen att bidra till en framgångsrik företagsamhet.