Sveriges största uppfinnartävling för unga

Finn upp är namnet på vår högstadieverksamhet där elever stärker sin kreativitet och förmågan att lösa komplexa problem och att samarbeta. Det är enkelt och kostnadsfritt att vara med i Finn upp. Ni kan välja utvalda lektioner och övningar eller så genomgår ni hela innovationsprocessen vilken vi valt att kalla för Uppfinnarresan.

Sedan 1979 har vi genomfört Sveriges största uppfinnartävling för unga. Fler än 100 000 ungdomar har deltagit sedan starten och flera av idéerna som gått till final har gått i produktion hos företag som IKEA och Stadium. Men det största för de elever som tar sig till hela vägen fram är att de blir inbjudna till en gala på Nobel Prize Museum. Här har finalisterna tagit emot stipendier från prisutdelare som H.K.H Kronprinsessan Victoria, astronauten Christer Fuglesang och nu senast Professor Micael Dahlén. Det är stort att inför släkt, lärare och vänner få kliva upp på scenen och berätta om sin innovation.

Kostnadsfria läroverktyg för högstadiet

Vi har tagit fram en innovationsprocess med tillhörande verktyg och övningar vilka stärker innovationstänkandet hos eleverna. Läromedel och bedömningsstöd kan laddas ned utan kostnad via vår hemsida. Inom kort lanserar vi även ett digitalt läroverktyg – även det kostnadsfritt såklart.

Om du besöker Finn upp så öppnas ett nytt fönster.

Se en kort introduktion till att jobba med Finn upp i din klass.

Teknikämnet + Finn upp = sant

Merparten av de skolor som använder sig av de läromedel som vi tillhandahåller gör så i Teknikämnet. Elever som arbetar efter den kreativa lärprocessen i Uppfinnarresan får kunskap som täcker mycket av vad kursplanen i teknik år 7-9 omfattar, men även kunskapskrav i flera andra ämnen.

Vill du veta mer? Då finns allt som rör högstadiet samlat på www.Finnupp.se.

Under 2021 flyttas innehållet från Finn upp in under Ungainnovatörer.se.

Sista dag för inlämning