Skip to content Skip to sidebar
Unga Innovatörer logotype
Timeline Stories

Sverige bjuds in till internationell tävling 

Den japanska statsledningen skickade en inbjudan att delta i en internationell uppfinnartävling för unga till den svenska regeringen. Vid detta tillfälle fanns ingen verksamhet för detta. Uppdraget gick till ISF och Svenska Uppfinnareföreningen att starta något.    Vetenskapen var vid den tidpunkten mer övertygad om att individers kreativa förmåga gick att utveckla mångfalt. Redan i […]

10 februari 2023

Den japanska statsledningen skickade en inbjudan att delta i en internationell uppfinnartävling för unga till den svenska regeringen. Vid detta tillfälle fanns ingen verksamhet för detta. Uppdraget gick till ISF och Svenska Uppfinnareföreningen att starta något. 

 

Vetenskapen var vid den tidpunkten mer övertygad om att individers kreativa förmåga gick att utveckla mångfalt. Redan i början av 1970-talet hade ISF tillsammans med Svenska Uppfinnareföreningen diskuterat möjligheterna att starta ett ungdomsprojekt. Tanken var att Finn upp skulle visa att teknik och naturvetenskap är roligt. Om fler ungdomar tyckte om det, skulle fler välja teknisk och naturvetenskaplig gymnasieutbildning och i förlängningen skulle Sverige få fler ingenjörer. 

Back to top