Skip to content Skip to sidebar
Unga Innovatörer logotype
Gymnasiet

Innovationsdagar för unga

Det finns få saker som kan motivera elever lika mycket som när de får vara med och skapa en bättre framtiden. Vid två tillfällen detta läsår fick gymnasieelever göra det när de åkte på studiebesök och deltog i Innov8-workshop. I Göteborg var temat Framtidens mobilitet och i Stockholm var det Hållbar vision Stad. Det var två fullspäckade dagar i innovationens tecken!  Dagarna genomfördes med stöd från Kungliga Patriotiska Stiftelsen. Tack för stödet!

Text: Karin Di Luca Foto: Unga innovatörer

4 april 2023

IMG 1159

Innovationsdag Stockholm – Tekniska museet 23.03.29

Deltagare: Två klasser från Teknikprogrammet, årskurs 1 och 2 från Huddinge gymnasium.

Inledningsvis fick eleverna ta del av utställningarna Hyper Human och Play Beyond Play. De guidades av en mycket engagerad museipedagog. Lunch serverades sedan i museets restaurang. På eftermiddagen pratade Karin Di Luca från Unga innovatörer om innovation och hur det är att arbeta med Innov8-konceptet för gymnasieskolor. Klasserna visades runt i utställningen Zero City innan det var dags för workshop kring temat Hållbar vision Stad. Eleverna delades in i grupper och fick olika uppdrag att komma på hållbara lösningar för framtidens hållbara stad.

IMG 1188
IMG 1143

Innovationsdag Göteborg – Volvo museum och A Working Lab 22.11.14

Deltagare: Två klasser från Teknikprogrammet, årskurs 1 och 2 från Amerikanska gymnasiet.

Dagen inleddes med att eleverna besökte Volvo Museum och visades runt i utställningen om Volvos historia. Efter lunch åkte eleverna buss till A Working Lab där Niclas Ekholm från Unga innovatörer inledde med att berätta om innovation och visade Innov8-processen. Därefter startade Niclas och Jonaz Björk från A Working Lab upp en workshop och presenterade dagens Innov8-utmaning på temat Framtidens mobilitet. Eleverna delades in i grupper och arbetade sedan fram idéer och tog fram prototyper inom ramen för utmaningen.  Ett inslag under workshopen var även en presentation om World of Volvo av Lise-Lotte Kolmberger från World of Volvo. Dagen avslutades med att eleverna presenterade sina förslag på innovativa lösningar inför varandra.

Namnlös
Designa2
Back to top